Facebook Facebook Facebook Facebook
My Skarbowcy

Pomóżmy rodzinie Ani powrócić do normalnego życia!

„Jesteśmy przerażeni nadchodzącą zimą. Nie mamy nic, dosłownie nic. Tylko wielka życzliwość naszych przyjaciół, znajomych, koleżanek i kolegów z pracy sprawia, że jakoś się trzymamy i codziennie jesteśmy wdzięczni, że w tej wielkiej tragedii nie było nas w domu, byliśmy bezpieczni, przeżyliśmy. Każdemu, kto w jakikolwiek sposób zechce wesprzeć naszą rodzinę serdecznie dziękuję za wrażliwość, wsparcie i pomoc.

27.07.2020 r. całkowicie spłonęło moje mieszkanie, całe poddasze zajmowane przez moją rodzinę. Zabrałam rodziców ze sobą na urlop i tylko dzięki temu żyjemy. Ogień z dolnej klatki schodowej poszedł od razu do góry, zabierając drogę ucieczki. Przyczyny pożaru nie są jeszcze znane.”

Anna Wolak, 32 lata, Szczecin

Pożar domu wielorodzinnego strawił cały dobytek Anny i jej trzypokoleniowej rodziny, która mieszkała tam od pięćdziesięciu lat. 50 lat życia rodziców i 32 lata życia Ani spłonęły w kilka godzin. Na poddaszu nie zostało praktycznie nic. Odzież, meble, urządzenia, dokumenty, pamiątki, zabawki poszły z dymem. Obecnie, po miesiącu od pożaru, rodzina nadal nie ma dachu nad głową. Rodzice Ani, w tym ciężko chory, niepełnosprawny ojciec oraz mama, która ma problemy z poruszaniem się po schodach ze względu na schorzenie kolan i którą czeka operacja zamieszkują na użyczonej działce ROD. Ania korzysta z uprzejmości swojej koleżanki, która przygarnęła ją do siebie udostępniając wolne łóżko. Miasto próbuje pomóc rodzinie, jest jednak problem ze znalezieniem odpowiedniego mieszkania zastępczego ze względu na schorzenia rodziców.

Pomóżmy Rodzinie Ani powrócić do normalnego życia.

Pomóżmy odnaleźć się Rodzinie Ani w tej dramatycznej sytuacji losowej.

Każda, nawet najmniejsza darowizna ma znaczenie. Gdy jest nas wielu możemy w piękny sposób okazać naszą solidarność i wsparcie zbierając fundusze na zakup podstawowych sprzętów domowych i podstawowe wyposażenie mieszkania oraz zakup ciepłej odzieży przed nadchodząca zimą.

Dziękujemy

Dobro wraca i zawsze się opłaca! Dołącz do nas! Wspieraj nasze działania na rzecz ciężko chorych Podopiecznych Fundacji darowiznami cyklicznymi online: Darowizny Cykliczne

Zespół FS #PokolenieJP2

Kontakt:

tel/fax: 52 332 92 41 mob: 608 343 475 e-mail: biuro@fundacjaskarbowosci.pl

Adres

85-010 Bydgoszcz, ul. Dworcowa 12/5 NIP 9532388239 / KRS 0000039541 / REGON 092910992

Konto bankowe:

BANK PEKAO S.A. I/O Bydgoszcz: 83 1240 1183 1111 0000 1291 2865 IBAN: PL 83 1240 1183 1111 0000 1291 2865 SWIFT: PKO PPL PW